WORKSHOP BROOD BAKKEN
Wil je het hele brood-bak-proces leren begrijpen en beheersen? Heb je nog nooit een brood gebakken of ben je thuis al enthousiast aan de slag maar wil je meer leren over de techniek? Bij de bakkerij van Stichting Thedinghsweert krijg je als beginnend broodbakker een uniek inkijkje in onze biologische bakkerij. Bakker Martin Bom is een ware brood-autoriteit in de regio. Martin Bom heeft 25 jaar een eigen bakkerij gehad in Beneden Leeuwen.
Wat ga je leren?
Je leert de technische vaardigheden om een goed gerezen brood te bakken.
Je krijgt inzicht in het hele proces en leert de verschillende onderdelen beheersen.
Je leert over graan, het gist en gistingsproces, juiste toevoeging van zout en water, het kwalitatief goed kneden, deegtemperatuur, het rijzen en de juiste manier van bakken. Uitleg over de beste omstandigheden in de oven (temperatuur, vochtbalans) en het goed leren afbakken.
Wat ga je doen?
Met een groep van 10 mensen gaan jullie hands-on aan de slag. Na een korte theoretische uitleg begin je bij de basis: het goed kneden, zo ervaar je het verschil tussen met de hand en machinaal gekneed brood. Jullie bespreken de gisting, het rijzen en ideale omstandigheden voor het afbakken. Jullie gaan maken: gevlochten luxe broodjes, 3 verschillende volkorenbroden, krokante broodjes en gevuld stokbrood.
Wat kost het?
De prijs van de workshop is € 99,- p/persoon (incl. btw). Dit is inclusief materiaal, lunch, koffie en een goed gevulde tas brood die je mee naar huis krijgt.
Wat zit inbegrepen bij de prijs?
Brood bak workshop
Koffie, thee met wat lekkers
Boerenlunch
In de middag frisdrank
Aan het einde van de dag ga je met een goed gevulde tas zelfgebakken broden naar huis.
Recepten van alle broden die je hebt gemaakt krijg je mee als receptenboekje
De uitleg die gegeven wordt, zit in hetzelfde
Data en inschrijven
Voor data en inschrijving ga naar het aanmeldformulier .
De workshop kan doorgaan bij minimaal 6 personen.
Comments are closed.