Tweede kleinschalig wooninitiatief Thedinghsweert in Tiel.

Voor onze tweede locatie in Tiel zijn wij op zoek naar (jong) volwassenen die 24-uurs begeleiding in de directe nabijheid nodig hebben. Onze visie is, je ontmoet elkaar, je leert van elkaar, je onderneemt met elkaar. Op deze wijze wordt geleerd hoe het dagelijkse leven vorm wordt gegeven. Je leert ‘het leven’ leven.

In samenwerking met het zorgkantoor Nijmegen is Thedinghsweert Zorggroep bezig met de ontwikkeling van een tweede kleinschalig wooninitiatief voor ca. 16 (jong) volwassenen met een verstandelijke beperking en een indicatie ZZP VG 3, ZZP VG 4 en/of  VG 6.

Interesse?
Wil je bij Thedinghsweert wonen of begeleiding krijgen dan heb je een geldige indicatie nodig vanuit de WLZ.  Heb je interesse en/of vragen over het wonen?
Mail dan naar wonen@thedinghsweert.nl of neem contact op met Cees van Stiphout hoofd zorg (0344) 61 82 70.

 

Uitgangspunt van de (woon)zorg bij Thedinghsweert zorggroep is de ontwikkelings- en groeimogelijkheid van iedere persoon afzonderlijk. Wij zien ieder mens met een beperking als een volwaardig persoon die zijn/haar eigen capaciteiten en talenten heeft, die wij actief ondersteunen om die verder tot ontwikkeling te brengen. De begeleiding en de (woon)zorg zijn er juist op gericht het gezonde in ieder mens te zien. Daarnaast is het mede zorg dragen voor het netwerk rond de individuele bewoner zoals mede-bewoners, ouders/familieleden, begeleiders, buren en vrienden basis voor het sociale leven.

Sinds maart 2017 is locatie Ambtmanstraat 24-uurs woonzorg geopend met zeven appartementen en een gezamenlijke woonkeuken in een prachtig rijksmonumentaal pand. Deze locatie geeft aan de bewoners de mogelijkheid, om door het aangeboden woonklimaat én de wisselwerking met de directe omgeving om hen heen, het leven in eigen hand te nemen/houden en gezamenlijk zorg te dragen voor elkaar.

Onze visie is je ontmoet elkaar, je leert van elkaar, je onderneemt met elkaar. Op deze wijze wordt geleerd hoe het dagelijkse leven vorm wordt gegeven. Je leert ‘het leven’ leven. Naast het wonen zijn er ook mogelijkheden te werken in een van onze sociale, biologische ondernemingen zoals: de boerderij, de bakkerij, de bedrijfshuishouding, de natuurvoedingswinkel of het restaurant.

Kort samengevat bieden wij:

  • Gewoon waar mogelijk, en speciaal waar nodig
  • Iedere bewoner krijgt zorg op maat.
  • De sfeer in het huis biedt geborgenheid, veiligheid en saamhorigheid
  • Gelegenheid voor gezamenlijke activiteiten, maar ook zo nodig ruimte om je terug te trekken.