Stichting Thedinghsweert biedt nieuwe appartementen voor mensen met een beperking aan

Stichting Thedinghsweert heeft een prachtige nieuwe locatie gevonden om zijn zorgactiviteit “wonen en ambulante zorg” uit te breiden voor mensen met een verstandelijke beperking en een woon-indicatie. In 2017 werd het eerste woon-zorg pand betrokken aan de Ambtmanstraat te Tiel, waar nu 7 bewoners zorg ontvangen.

Deze keer viel het oog op het voormalig gerechtsgebouw te Tiel.
Dit Rijksmonument werd evenals het pand in de Ambtmanstraat aangekocht door
Van Herwijnen Vastgoed BV. Van Herwijnen Vastgoed heeft het monumentale pand geheel verbouwd. Er zijn 25 moderne, ruime en comfortabele appartementen in gerealiseerd, waarvan stichting Thedinghsweert 16 appartementen heeft bestemd voor haar cliënten met woonbegeleiding. De authenticiteit en sfeer in dit nieuwe woongebouw zijn optimaal bewaard gebleven. Ieder appartement heeft een eigen karakter, waardoor bewoners dit gauw als hun eigen plekje zullen ervaren. Iedere ruimte is anders en ze zijn verrassend sfeervol. Deze appartementen voldoen aan alle wensen en eisen van de zorginstelling. Het pand biedt het juiste gevoel van veiligheid en bescherming.
Voor bewoners met een zorgvraag is er een gemeenschappelijke leefruimte met keuken. Daarnaast is er een kantoorruimte voor de begeleiders die dagelijks aanwezig zijn. Er kan met elkaar gekookt en gegeten worden maar ieder kan ook afzonderlijk in zijn eigen appartement koken. Stichting Thedinghsweert vindt het erg belangrijk dat de zorgbewoners verdere sociale vaardigheden ontplooien. Hierin worden zij ondersteund door de aanwezige zorgverleners.
De ligging in de binnenstad dichtbij voorzieningen en de rivier de Waal, in combinatie met mooie, ruim ingedeelde appartementen bleken bij uitstek geschikt voor de uitbreidingsplannen van stichting Thedinghsweert. Met Van Herwijnen Vastgoed BV is inmiddels een akkoord bereikt over het betrekken van het gebouw en in het voorjaar gaan de deuren wijd open voor de eerste groep bewoners. Van Herwijnen Vastgoed zorgt voor oplevering van kant-en–klare appartementen en de huurcontracten.

De planning is dus dat de toekomstige bewoners in het voorjaar hun intrek nemen in het voormalig gerechtsgebouw. Geïnteresseerden kunnen zich inschrijven. Naast zelfstandig wonen is dit vooral een sociaal project. Daarom vindt stichting Thedinghsweert het erg belangrijk dat er een match is tussen de bewoners. Om deze juiste match tot stand te brengen heeft Thedinghsweert reeds een tweetal zeer geslaagde kennismakingsbijeenkomsten georganiseerd.

Hebt u interesse en belangstelling voor een woon-zorg appartement dan kunt u zich aanmelden bij wonen@thedinghsweert.nl.

De volgende kennismakingsbijeenkomsten zijn op 19 februari en 11 maart a.s. in het voormalig gerechtsgebouw (Nieuwe Tielseweg 1 in Tiel) van 19.30 tot 21.00 uur; aanmelding per mail naar wonen@thedinghsweert.nl.
Parkeren in parkeergarage Westluidendse Poort (Westluidensestraat 46 Tiel). De parkeergarage is via rotonde(tegenover gerechtsgebouw) bereikbaar. Parkeren in de wijk is namelijk verboden!