Stichting Thedinghsweert biedt nieuwe appartementen voor mensen met een beperking aan

Stichting Thedinghsweert heeft een prachtige nieuwe locatie gevonden om zijn zorgactiviteit “wonen en ambulante zorg” uit te breiden voor mensen met een verstandelijke beperking en een woon-indicatie. In 2017 werd het eerste woon-zorg pand betrokken aan de Ambtmanstraat te Tiel, waar nu 7 bewoners zorg ontvangen.

Deze keer viel het oog op het voormalig gerechtsgebouw te Tiel.
Dit Rijksmonument werd evenals het pand in de Ambtmanstraat aangekocht door
Van Herwijnen Vastgoed BV. Van Herwijnen Vastgoed heeft het monumentale pand geheel verbouwd. Er zijn 25 moderne, ruime en comfortabele appartementen in gerealiseerd, waarvan stichting Thedinghsweert 16 appartementen heeft bestemd voor haar cliënten met woonbegeleiding. De authenticiteit en sfeer in dit nieuwe woongebouw zijn optimaal bewaard gebleven. Ieder appartement heeft een eigen karakter, waardoor bewoners dit gauw als hun eigen plekje zullen ervaren. Iedere ruimte is anders en ze zijn verrassend sfeervol. Deze appartementen voldoen aan alle wensen en eisen van de zorginstelling. Het pand biedt het juiste gevoel van veiligheid en bescherming.
Voor bewoners met een zorgvraag is er een gemeenschappelijke leefruimte met keuken. Daarnaast is er een kantoorruimte voor de begeleiders die dagelijks aanwezig zijn. Er kan met elkaar gekookt en gegeten worden maar ieder kan ook afzonderlijk in zijn eigen appartement koken. Stichting Thedinghsweert vindt het erg belangrijk dat de zorgbewoners verdere sociale vaardigheden ontplooien. Hierin worden zij ondersteund door de aanwezige zorgverleners.
De ligging in de binnenstad dichtbij voorzieningen en de rivier de Waal, in combinatie met mooie, ruim ingedeelde appartementen bleken bij uitstek geschikt voor de uitbreidingsplannen van stichting Thedinghsweert. Met Van Herwijnen Vastgoed BV is inmiddels een akkoord bereikt over het betrekken van het gebouw en in het voorjaar gaan de deuren wijd open voor de eerste groep bewoners. Van Herwijnen Vastgoed zorgt voor oplevering van kant-en–klare appartementen en de huurcontracten.

De planning is dus dat de toekomstige bewoners in het voorjaar hun intrek nemen in het voormalig gerechtsgebouw. Geïnteresseerden kunnen zich inschrijven. Naast zelfstandig wonen is dit vooral een sociaal project. Daarom vindt stichting Thedinghsweert het erg belangrijk dat er een match is tussen de bewoners. Om deze juiste match tot stand te brengen heeft Thedinghsweert reeds een tweetal zeer geslaagde kennismakingsbijeenkomsten georganiseerd.

Hebt u interesse en belangstelling voor een woon-zorg appartement dan kunt u zich aanmelden bij wonen@thedinghsweert.nl.

De volgende kennismakingsbijeenkomsten zijn op 19 februari en 11 maart a.s. in het voormalig gerechtsgebouw (Nieuwe Tielseweg 1 in Tiel) van 19.30 tot 21.00 uur; aanmelding per mail naar wonen@thedinghsweert.nl.
Parkeren in parkeergarage Westluidendse Poort (Westluidensestraat 46 Tiel). De parkeergarage is via rotonde(tegenover gerechtsgebouw) bereikbaar. Parkeren in de wijk is namelijk verboden!

Lees verder

Wonen bij Thedinghsweert

Tweede kleinschalig wooninitiatief Thedinghsweert in Tiel

Voor onze nieuw te starten tweede locatie in Tiel zijn wij op zoek naar (jong) volwassenen die 24-uurs begeleiding in de directe nabijheid nodig hebben.
Onze visie is, je ontmoet elkaar, je leert van elkaar, je onderneemt met elkaar. Op deze wijze wordt geleerd hoe het dagelijkse leven vorm wordt gegeven. Je leert ‘het leven’ leven.

In samenwerking met het zorgkantoor Nijmegen is Thedinghsweert Zorggroep bezig met de ontwikkeling van een tweede kleinschalig wooninitiatief voor ca. 16 (jong) volwassenen met een verstandelijke beperking en een indicatie ZZP VG 3, ZZP VG 4 en/of  VG 6.

Interesse?
Wil je bij Thedinghsweert wonen dan heb je een geldige indicatie nodig vanuit de WLZ, de WMO of een PGB.
Heb je interesse en/ of vragen over het wonen? Mail dan naar wonen@thedinghsweert.nl of neem contact op met Cees van Stiphout hoofd zorg (0344) 61 82 70.

Voor meer over woonzorg bezoek onze woonzorgpagina

Lees verder

Uitbreiding biologische winkel Thedinghsweert en ruimere openingstijden

Een bijzonder adres voor  genieten van gezonde biologische producten.

De succesvolle biologische winkel van Thedinghsweert met een bijzondere maatschappelijke betekenis is al 25 jaar gehuisvest in het buitengebied van Tiel. Zij is de enige biologische speciaalzaak in Tiel-Kerk Avezaath. Hier kunnen de klanten uitgebreide voorlichting krijgen over biologische producten, maar ook dagelijks verse ambachtelijke brood- en zoete producten krijgen uit de eigen ambachtelijke bakkerij.  Verder kunt u er terecht voor groente o.a. van eigen land, fruit en vlees van eigen vee. Laat u verrassen.

Na 25 jaren werd het tijd voor een grondige verbouwing. De nieuwe winkel wordt bijna twee keer zo groot en krijgt een ruimer assortiment aan biologische producten.  De mooie vernieuwde landelijke winkel heeft veel te bieden.

Wij willen al onze trouwe klanten hartelijk danken voor de ongemakken die zij hebben geaccepteerd tijdens de verbouwingsperiode.

De winkel is vanaf 7 december elke zaterdag open tot 17.00 uur

Thedinghsweert wil mensen zoveel mogelijk stimuleren om een bijdrage te leveren aan een beter milieu. Daarnaast is zij een sociale onderneming waar werk gecreëerd wordt voor mensen met een handicap en een grote afstand tot de arbeidsmarkt.

 

Lees verder

Oproepkrachten woonzorg gezocht!

Voor onze woonvorm locatie Ambtmanstraat in Tiel zijn wij per direct op zoek naar:

  • woonbegeleider – oproepkracht
  • huishoudelijk assistent – oproepkracht

Voor meer informatie over deze vacatures klik hier.

Meer informatie over alle vacatures bezoek onze pagina ‘Vacature’

Acquisitie wordt niet op prijs gesteld.

Lees verder

Eieren

De eieren van Thedinghsweert zijn speciaal

Onze eieren zijn namelijk van kippen die los lopen.  Deze kippen kunnen gaan en staan waar ze willen; zij zitten namelijk niet opgesloten.

Klik hier om verder te lezen.

 

Lees verder